marți, 19 august 2014

Detailing-ul Auto - ce este si care sunt avantajele sale

O varietate de tehnici, procedee si produse aplicate de catre profesionisti pentru obtinerea celor mai bune rezultate - asa am defini, pe scurt, detailing-ul. Ce inseamna detailing-ul auto? Ansamblul acelor procedee, tehnici si produse destinate ingrijirii autovehiculului, pentru o buna intretinere a acestuia si o reimprospatare sistematica a anumitor suprafete ale masinii.

detailing masina
Detailing auto
Mai exact, detailing-ul auto facut ca la carte, de catre o echipa de profesionisti urmeaza niste pasi bine stabiliti si o ordine a procedurilor menite sa protejeze suprafetele astfel incat rezultatul sa fie evident si eficient. Mai mult, dat fiind faptul ca fiecare autovehicul este fabricat din materiale diverse si diferite, prin detailing, fiecare tip de material primeste tratamentul corespunzator. Aceasta presupune, insumat, aducerea autovehiculului la standarde de showroom prin: polish, curatare, vopsea si reimprospatare daca e cazul, dezinfectare, curatare tapiterie auto, tratare piele canapea sau scaune , reconditionare motor, etc.

Care sunt avanatajele detailing-ului auto?

In primul rand, aspectul masinii se imbunatateste considerabil: urmele sunt indepartate, zgarieturile ascunse iar vopseaua isi va pastra intensitatea culorii pentru o perioada mai lunga de timp. De asemenea autovehiculul se va face remarcat in trafic. Masina nu se va mai murdari atat de usor gratie tratatmentelor aplicate iar prin decontaminarea suprafetelor, toate materialele din interior si exterior vor avea o viata mai lunga.
In al doilea rand, detailing-ul auto interior si exterior creste valoarea masinii pe piata in cazul in care ati dori sa o vindeti. Aspectul foarte ingrijit, aproape de nou va face diferenta intre o masina mai noua dar care este periodic doar curatata si o masina, chiar si model mai vechi, dar pentru care s-a apelat la un serviciu specializat de detailing.

Tot repetam ca un valet intr-o parcare sau baiatul de la benzinarie nu vor aduce masina la nivelul unui centru de detailing auto chiar daca petrec 2-3 ore curatand si slefuind. Daca ar fi simplu, am face chiar noi aceasta, nu?

Un serviciu complet de detailing presupune:
       - Expertiza si experienta sau cu alte cuvinte, o intelegere tehnica a fiecarui aspect legat de finisaj
     -  Echipament - aici includem aparatele speciale de lustruire sau curatare, vopsire etc, in care se investesc sume foarte mari si un simt artistic dezvoltat
       - Timp - un serviciu complet de detailing poate dura intre 10 si 30 de ore
       -  Mentenanta - disponibilitate de a va sprijini si dupa incheierea serviciului
      -  Orientare catre rezultate concrete - o echipa de detailing auto va garanteaza o calitate ridicata a rezultatelor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu