luni, 28 septembrie 2015

Curatenia de toamna in casa ta

Iata ca a trecut si sezonul cald, zilele frumoase si placute de vara si se apropie cu pasi marunti si repezi sezonul rece dar pana atunci trecem printr-o perioada de tranzitie si anume toamna. In aceasta perioada este necesar sa pregatim casa pentru sezonul rece, astfel incat toate lucrurile sa fie puse la locul lor, deci sa incepem curatenia de toamna. Chiar daca pare o procedura complicata, curatenia de toamna este foarte usoara atunci cand este organizata si incepe inainte de a veni iarna cu zile geroase.

Pentru o curatenie de iarna ca la carte, va trebui sa incepeti atunci cand inca vremea ne mai permite o aerisire a casei mai mult timp, fara a ingheta de frig. Ar fi ideal sa incepeti curatenia de toamna in luna octombrie pentru ca aceasta este in fapt luna ce vine cu cele mai multe schimbari. Acum o sa puteti aerisi si pernele, paturile si celalate haine depozitate, cat si pe cele ce vor urma pentru ca vremea este tocmai buna, adie vantul si soarele este perfect pentru acest lucru.

Chiar daca aerisirea tuturor incaperilor este primul lucru ce o sa il faceti atunci cand incepeti curatenia de toamna, abia dupa puteti incepe procesul de curatenie propriu-zis. In primul rand ar trebui sa continuati prin a strange draperiile si perdelele pentru a le spala, iar mai apoi continuati cu geamurile si pervazul atat la interior cat si la exterior. Dupa aceasta operatiune urmeaza o parte mai grea si anume depozitarea hainelor ce le-ati purtat in sezonul cald pentru a le inlocui cu cele de iarna.

curatenie toamna
Curatenia de toamna

 Nu doar garderoba va trebui inlocuita ci si incaltamintea si lenjeriile de pat cu toate accesoriile. Important este ca hainele ce le pregatiti pentru depozitat sa le curatati si spalati inainte, pentru ca la primavara doar sa le aerisiti si sa le puneti in dulap. Daca hainele de iarna pe care tocmai ce le-ati depozitat au un miros inchis, atunci va trebui sa le spalati inainte de a le pune in dulap, dar acestea vor necesita o spalare rapida pentru ca sunt curate.

Urmatorul pas il reprezinta mutarea mobilierului din camera si curatarea dupa acesta. In acest sens veti putea si sa reorganizati anumite camere, sa le dati un alt aer prin simpla schimbare a mobilei de pe un perete pe altul. Daca ati terminat cu toate camerele este randul bucatariei sa fie reorganizata pentru iarna, sa intre in curatenia pentru toamna. De acum o sa renuntati la toate accesoriile pentru gratar si o sa le depozitati in spatii mai putin folosite pana la venirea sezonului cald. Nu o sa mai aveti ce face nici cu foliile pentru gheata sau cu celelalte dispozitive create in acest scop.

Dupa tot acest proces mai trebuie doar sa spalati parchetul si covoarele, iar casa va fi pregatita pentru sezonul rece. Nu uitati, atunci cand va apucati de curatenia de toamna sa incepeti cu ultima camera si sa va aduceti toate materialele acolo unde aveti nevoie pentru a fi mai eficienti. De acum o sa astepti sezonul rece cu toata casa pregatita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu