vineri, 20 februarie 2015

4 motive sa angajezi o menajera ocazional sau permanent

Casa este cartea ta de vizita, pentru ca asa cum arata ea, asa arati si tu. Ai putea spune ca incepem sa vorbim in clisee inutile sau ar putea sa-ti treaca prin cap o intrebare cel putin pertinenta: “vrei sa spui, daca am o casa dezordonata si n-am mai facut curatenie generala de anul trecut, inseamna ca sunt o persoana neglijenta si dezordonata?” Poate ca da, insa poate ca nu. Poate ca esti o persoana ordonata si cocheta, care pur si simplu din alte motive nu face curatenie in casa. Ei bine, pentru tine exista menajere, iar noi te asiguram ca ai suficiente motive sa apelezi la o persoana care iti va face casa sa arate luna.

curatenie generala
curatenie

1.Esti prea ocupat pentru a face curatenie

De ce sa te ascunzi dupa deget? Chiar esti ocupat, ai un job care te tine cel putin 8 ore la birou, stai o ora in traficul de dimineata ca sa ajungi la birou, inca o ora cand te intorci, mai treci si pe la supermarket, coada e lunga, pierzi alte 45 de minute si uite asa ajungi acasa seara, obosit, tracasat si iti dai seama ca tot ce iti doresti este sa faci un dus si sa te relaxezi o ora in compania partenerului de viata si a copiilor, pentru ca dupa aceea sa mergi la culcare si sa o iei de a capat in ziua urmatoare.

Asadar, nici vorba sa ai timp pentru curatenie. Iar weekendul este dedicat activitatilor de familie, deci din nou nu prea ai cand sa te apuci de treburile casnice mai serioase. Este clar ca ai nevoie de o menajera, adica de o persoana care este dispusa sa vina si sa faca toate activitatile domestice care se impun.

Daca pana nu demult menajera era considerata un lux in Romania, de ceva timp a devenit o necesitate, asa ca pretuieste-ti timpul liber si lasa curatenia in sarcina ei. Vei vedea ca renteaza sa platesti o anumita suma de bani pentru a avea o casa curata si ordonata.

2. Nu poti fizic sa faci curatenie

Si nu vorbim aici despre lene sau lipsa de interes, ci de alte motive. Spre exemplu, esti insarcinata sau ai o afectiune din cauza careia nu ai voie sa te expui la substantele chimice de curatat. Menajera va face toata treaba in locul tau, in timp ce tu te poti ocupa de alte activitati, te poti relaxa sau poti pleca de acasa.

3. Stai acasa cu copilul

Un copil mic este o responsabilitate uriasa. Trebuie sa fii tot timpul langa el, sa il ingrijesti, sa te joci cu el, sa-i faci mancare, sa-l hranesti, sa iesi cu el in parc etc. In aceste conditii, nu este de mirare ca nu mai apuci sa faci si curatenie exemplara in casa. Deleaga aceste activitati unei menajere si astfel vei scapa de griji si vei avea mai mult timp pentru familia ta.

menajera-o solutie eficienta
Menajera potrivita

4. Se apropie sarbatorile sau vine soacra in vizita

Stii foarte bine ca odata cu apropierea sarbatorilor mari din an (Craciun, Paste), trebuie sa faci curatenie generala. Aceasta activitate iti poate rapi foarte mult timp, iar pe deasupra te extenueaza. Aproape acelasi lucru este valabil si cand vine soacra in vizita. Stii doar ca va cauta sa vada daca geamurile sunt spalate, daca ai sters praful chiar si de sub pat, daca faianta din baie este curata, daca perdelele miros a proaspat si daca geamul de la aragaz are sau nu grasime scursa pe interior.

De ce sa-ti bati capul si sa te stresezi cu toata curatenia casei, cand o poate face altcineva in locul tau si poate o face chiar mai bine decat tine?
  
Unde poti gasi o menajera harnica

Recrutarea unei menajere poate incepe chiar din apropierea ta. Poate ai o cunostinta, ruda sau vecina care nu mai lucreaza, are timp liber la dispozitie si vrea sa faca un ban in plus.

Daca nu vrei o vecina pe post de menajera, de teama sa nu te barfeasca si sa spuna ce vede in casa ta, poti apela la o agentie de recrutare menajere sau la site-urile de joburi. Fie cauti prin anunturile menajerelor, fie postezi tu un anunt, prin care iti manifesti intentia de a gasi o menajera harnica si priceputa.


Trebuie sa stii ca poti cauta o menajera pentru curatenie ocazionala  – de sarbatori, de exemplu, sau permanenta – cateva ore pe zi fie o data pe saptamana, fie de doua ori pe luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu